Samlivskurs for par i etableringsfasen


Dette samlivskurset passer for dere som er i ferd med å etablere dere, bor sammen, har forlovet- eller planlegger å gifte dere.

Velkommen til et samlivskurs for par i etableringsfasen! Hver vår arrangerer vi kurs for dere som bor sammen, nettopp har giftet dere, eller som går med planer om det.

Et godt samliv gir god helse! Vi tror på det forpliktende samliv som varer livet ut. Samtidig vet vi at ting ikke går av seg selv, selv om dere er glade i hverandre og har de beste intensjoner for forholdet. Derfor kan det være nyttig å vite noe om hvilke faktorer som gjør et parforhold godt, og hvilke faktorer som kan virke nedbrytende, og hindre et godt parforhold.

Vi inviterer til ei helg med fokus på dere to, hvor dere kan investere i hverandre! Dere vil få god undervisning, noen verktøy for et godt samspill, og dere får gjøre noen praktiske øvelser sammen. 

Noen av temaene som vil bli berørt i løpet av helga er: 

  • Kjærlighetens fem språk
  • Kommunikasjon og konfliktløsning
  • Kommunikasjonfilter (bakgrunn, verdier)
  • Tilgivelse og forsoning
  • Samlivets vitaminer

Siden 2006 har ca.170 par deltatt på denne parweekenden! Vi tror at å lære mer om hva det vil si å leve sammen som par og familie er en god investering for starten på et livslangt samliv. Her er noen av tilbakemeldingene vi har fått fra tidligere deltakere:

Veldig bra opplegg! Flott kurs! Fine og relevante tema.

Det er fint å høre at konflikter i seg selv ikke er et problem, men måten man løser dem på som er det viktigste.

God blanding  med undervisning, rollespill og par-samtaler(oppgaver).

Praktisk informasjon:

Dato: 24-25.mars 2023


Pris: kr 1 500 pr par inkl. bevertning

Sted: Salem menighet, Prinsensgate 22b, Trondheim

Påmelding til: post@trondheimsamtalesenter.no innen 01.03.2023.

Kursledere:

Christina Hansen er dansk, og har forelsket seg i Thor Øyvind og den norske natur. Hun er utdannet sykepleier med master i Sosialt Arbeid. Har jobbet innen rusomsorg, infeksjonbehandling og utenlandsarbeid. Hun jobber nå i Kirkens Bymisjon med HIV-informasjon og sosialt arbeid blant HIV-smittede. Hun har erfaring med veiledning av mennesker i forskjellige livssituasjoner.
Thor Øyvind Hansen er norsk og fant ut at det var deilig å være norsk i Danmark. Han er utdannet ingeniør og jobber som vedlikeholdssjef i Equinor. Han er glad i å arbeide med mennesker og har erfaring med personalarbeid. Er frivillig medarbeider på krisetelefon/chat i Kirkens SOS.
Sammen har Christina og Thor Øyvind gjennomgått mange prosesser og gjort seg noen erfaringer både som kjærester og ektepar, som de ønsker å dele med unge par i etableringsfasen.
Janne har jobbet mange år i Acta (Barn og unge i Normisjon), har en fortid innen improteater og en fremtid innen sying. Hun er utdannet innen drama og pedagogikk og er opptatt av å utvikle trygge mennesker som får frem det de har å by på. Gjermund er sivilingeniør i Produktutvikling og produksjon, et helt årsstudie i psykologi, et halvt i engelsk litteratur og et kvart i spansk. Han har en fortid innen barne- og ungsomsarbeid, men jobber nå som leder på utviklingsavdelingen på Orkel AS. Gjermund er supersosial, nysgjerrig på nye ideer og teknologi, og liker å snakke om hvordan vi kan redde verden. Janne og Gjermund stiller med diverse erfaringer fra til sammen 17 år i ekteskap.
Hildegunn Håbrekke, ansatt på samtalesenteret, coach og lærer. Mange års erfaring med samlivskurs og samtaler med mennesker.